Cikkek amik megjelentek újságokban interneten ! 

 


Olimpikon, még sem indult Pekingben!

Módos az 55 kilógrammosok között megszerezte a kvalifikációt a nyári játékokra, ám betegsége miatt nem küzdhetett az olimpiai aranyért!

 

Ami immár köztudott hogy a szigetvári Módos Péter vérmérgezés miatt, pár nappal az indulás előtt kórházba került. Az 55 kilós tehetség a Szerbiában megrendezett második és egyben utolsó kvalifikációs versenyen szerezte meg az utolsó kvótát ebben a súlycsoportban. Sajnos Pekingben nem birkózhatott, de a 21 éves sportember próbálja minnél hamarabb túltenni magát a történteken. "Hogy mire készülök? Bosszúra a sors ellen!(Nem kell a sajnálkozás senkitől!)" -mondta Módos, aki legközelebb világversenyen valószínüleg 2009 áprilisában lép majd szőnyegre, a felnőtt Európa-bajnokságon, Litvániában. Péter lelkesedését befolyásolhatja az is hogy a 2008-as öt karikás játékokat az orosz Mankiev Nazir nyerte meg, akit Csonti Tamperében három menetben vert meg a vigaszágon. Péter fiatal versenyző, ha így folytatja pályafutását (eredmények szempontjából) akkor 2012-be Londoba oda érhet a legjobbak közé. Tudjuk hogy szorgalmas sportoló és minden edzésen a maximumot fogja nyújtani!

Hajrá Csonti! Hajrá Magyarok!

 

 

 


Módos Péter olimpiai kvótát szerzett

 Módos Péter kvótát szerzett az kötöttfogásúak 55 kilós mezőnyében pénteken Szerbiában, az újvidéki olimpiai kvalifikációs tornán. A fiatal magyar versenyző az elődöntőben ugyan vereséget szenvedett, de bronzmárkőzésen és a kvótáról döntő külön csatában győzött, így kijutott Pekingbe.A kazah Imanbajev ellen elvesztett találkozó után a bronzmérkőzésen Módos Péter a finn Haapamäki ellen nyert. A kvótáért azonban külön is meg kellett küzdeni. A 22 éves magyar birkózó a tíz évvel idősebb japán Tojota ellen is remekelt, és megszerezte a kötöttfogás hatodik kvótáját. Szombaton 60 kg-ban Korpási nehéz sorsolást kapott, elsőként a pánamerikai bajnokság bronzérmese, az amerikai Joe Betterman ellen kezd.
Bronzmérkőzés, 55 kg
Módos Péter - Jani Haapamäki (finn) 2:0 (4:2, 7:0)
Kvótamérkőzés
Módos Péter -Tojota Maszatosi (japán) 2:1 (1:2, 2:1, 1+:1)
A magyar kötöttfogás a tavalyi bakui világbajnokságon négy kategóriában már kivívta az olimpiai kvalifikációt, (Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74 kg), Fodor Zoltán (84 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg). Május elején a római, első olimpiai kvalifikáción csatlakozott hozzájuk Virág Lajos (96 kg), Újvidéken pedig eddig az 55 kilós Módos Péter vívta ki az indulás jogát.


FH  (
Hír TV )

 

 

 


 

Módos Péter Olimpiai kvótát szerzett !

 


Módos Péter olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogású birkózók utolsó selejtező versenyén, Újvidéken, miután a két bronzérmes külön csatájában legyőzte a japán Tojota Maszatosit.Az 55 kg-os kategória Európa-bajnoki bronzérmese török, svájci és fehérorosz versenyző legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol két menetben alulmaradt a kazah Aszet Imanbajevvel szemben.
Ezt követően, a vigaszágon nyert a finn Jani Haapamäki ellen, így kerülhetett sor a kvótamérkőzésre a japán birkózóval.
Ebben a csatában - a magyar csapattól származó információ szerint - az első menetet az ázsiai sportoló nyerte, a második és harmadik szakasz viszont Módosé volt (1-2, 2-1, 1+-1).
"Peti a mai nap folyamán nagyon jól birkózott, egy meccset kivéve. Délelőtt három szép győzelem után kicsit fáradtan mozgott a kazah fiú ellen, akinek korábban csak két mérkőzése volt. Az este, azt kell mondjam, a vártnál könnyebben alakult, a finn versenyzőnek esélyt sem adott Peti, a japán fiú pedig az utolsó menetre, úgy éreztem, lelkileg feladta a harcot" - nyilatkozott Struhács György szövetségi kapitány.
A viadal másik magyar résztvevője, a 60 kilós Korpási Bálint szombaton szerepel.
A kötöttfogásúaknál a hétből öt súlycsoportban már korábban kvalifikációt szereztek a magyarok. Négyen - Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74), Fodor Zoltán (84) és Deák Bárdos Mihály (120) - a tavalyi világbajnokságon végeztek kvótát érő helyen, míg Virág Lajos (96 kg) a két héttel ezelőtti római selejtezőn szerzett ezüstérmével biztosította olimpiai helyét.


 


Módos Péter birkózó kórházban marad !


 2008. augusztus 1., péntek 15:35
Továbbra is kórházban ápolják, így szombaton biztosan nem tud a kötöttfogású birkózó csapattal tartani a pekingi olimpiára Módos Péter. Struhács György szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a 21 éves versenyzőnek bakteriális fertőzés útján vérmérgezése van, ami a jobb vállát támadta meg.
 "Módos túl van az antibiotikumos kezelésen, mostantól pedig gyógytornára kell járnia a válla miatt, így szombaton biztosan nem tarthat velünk a kínai fővárosba" - mondta Struhács. Az 55 kilós Eb-bronzérmes repülőjegyét jövő szombatra írták át, amikor a szabadfogású birkózók is útra kelnek, de az csak közvetlenül az indulás előtt dől el, hogy elutazhat-e az ötkarikás játékokra.
A kötöttfogású birkózók 55 kilós kategóriájának küzdelmeit augusztus 12-én rendezik. Így még van idő Módos felépülésére, de a betegséggel értékes időt veszít a felkészülés utolsó szakaszában.

 

 MTI

 


 

Birkózó Eb: Módos Péter és Lőrincz Tamás negyeddöntős


Az 55 kg-os Módos Péter és a 66 kg-os Lőrincz Tamás bejutott a negyeddöntőbe a tamperei olimpiai kvalifikációs birkózó Európa-bajnokságon.
A viadal honlapja szerint Módos a spanyol Joaquin Martinezt, Lőrincz pedig a svéd Robert Rosengrent győzte le 2:0-ás összesítéssel.
A negyeddöntőben mindkettőjükre nehéz ellenfél vár: Módos a címvédő azeri Rovsan Bajramovval, míg Lőrincz vagy a világbajnok, hatszoros Eb-győztes, olimpiai ezüstérmes török Seref Erogluval vagy az orosz junior világ- és Európa-bajnok Ruszlan Bjelcsorojovval találkozik.
A 84 kg-os Dajka Zsolt búcsúzott, mert legyőzője, a finn Timo Kallio a második körben kikapott. A 120 kg-os Deák Bárdos Mihály még a vigaszágban reménykedhet, mert az őt legyőző cseh David Vala menete .

nemzetisport

 


A belgrádi junior birkózó Európa-bajnokságon egy arany- és két bronzérmet nyert a magyar válogatott. Az Európa-bajnok a kötöttfogásúak 55 kilogrammos súlycsoportjában induló Módos Péter lett, aki rendkívül boldogan nyilatkozott az [origo]-nak.

"Azzal a nem titkolt céllal indultam el a kontinensviadalon, hogy a tavalyi esztendőhöz hasonlóan ismét aranyérmes szeretnék lenni - kezdte Módos Péter. "Tavaly még egy súlycsoporttal lejjebb indultam, így mondhatnám, hogy más ellenfelekkel kellett megküzdenem, de ez nem fedné a valóságot, hiszen szinte ugyanazokkal a versenyzőkkel kellett küzdenem, mint az elmúlt évben.Volt bennem némi drukk az első mérkőzésemen, amelyen a horvát Boris Baniceket győztem le, és ez kellő lendületet adott a folytatáshoz. Szükségem is volt az önbizalomra, hiszen vb- és Eb-bronzérmes bolgár Alekszandr Kostadinov már nem számított könnyű riválisnak, de a végén én örülhettem. A fináléba jutásért a grúz Lasha Gogitadze következett. Nagyon koncentráltam, mert tudtam, hogy ellenfelem technikás birkózó.

 Végül azonban hoztam a mérkőzést. A döntőben a svéd Wolfgang Viktorjan várt rám. Hatalmas csatában nyertem, mindhárom menetet végigtámadtam, igyekeztem diktálni a tempót, és ennek az lett a gyümölcse, hogy újra Európa-bajnok lettem."

 - Mennyire nyomasztotta a teher, hogy riválisai az ön skalpját szerették volna megszerezni?
- Feldobott. Többen méricskéltek a mérkőzéseim előtt, de ez inkább erőt adott, mert a magam által felállított mércének akartam megfelelni. Örülök az aranyéremnek, de a helyén kezelem a győzelmem, mert ez is egy állomás a végső célomhoz.

 - Azaz?
- Olimpiai bajnok szeretnék lenni!

 - Nemes cél, ám addig junior korosztályban vár még önre egy pekingi világbajnokság.
- Éppen ezért nem lazíthatok. A világbajnokságot augusztus végén rendezik, és bár most kaptunk pár nap pihenőt, biztosan mozogni fogok a szünetben is. A menetrendem aztán úgy alakul, hogy a felnőtt válogatottal megyek Romániába, aztán a juniorokkal Kazahsztánba edzőtáborozni. Tovább szeretném csiszolni a birkózásom, hogy jövőre, mikor felnőtt korosztályban szerepelek majd, én viselhessem a címeres mezt.

 - Az idén már megszorongatta Oláh Tibort - aki jelenleg az 55 kilogrammos válogatott - , és a vereségeit követően többször dühöngött. Miért?
- Nem tudom elviselni a vereséget. Főleg, ha én rontok el valamit a szőnyegen. Több napig nem alszom egy-egy rosszul sikerült mérkőzésem után. Nagyon nehezen dolgozom föl a történteket.

 - Ilyenkor nincs segítségére nagypapája, aki szintén kiváló birkózó volt?
- Dehogyisnem! Sokat beszélgetek vele, sőt a mostani Európa-bajnokságon is kint volt velem, akárcsak a családom, és a könnyeit nyeldeste, mikor a dobogóra szólítottak. Remélem, sokszor láthatom majd így az arcát a jövőben!

 Tomka Tivadar

 


Módos-arany a junior birkózó-Eb-n
2007. 07. 01., 13:17
Ez a cikk 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
eszközök:
Módos Péter aranyérmet szerzett a belgrádi junior birkózó Európa-bajnokságon a kötöttfogásúak 55 kg-os súlycsoportjában.

A magyar versenyző a döntőben három menetben győzte le a svéd Wolfgang Viktorjant, és ezzel megvédte címét. A 66 kg-ban Korpási Bálint a harmadik helyen végzett, a bronzcsatában a török Haszlem Huszeinovot verte.

Vasárnap Antunovics László az ötödik lett a 74 kg-os súlycsoportban. E pozíciónak köszönhetően is a magyar csapat a rendkívül előkelő harmadik helyen végzett a pontversenyben az oroszok és a törökök mögött.

MTI

 


SportCikk

 BIRKÓZÁS. A vérmérgezés súlyosabb tünetei elmúltak, az 55 kg-os versenyő egy hét múlva útra kelhet

Módos Péter láztalan, utazhat Pekingbe
Sporthíradó Baranya   Létrehozva: 2008. augusztus 2. 17:03

A magyar birkózó-válogatott tagja, Módos Péter jobban van, így ha egy hét késéssel is, de minden valószínűség szerint elutazhat a pekingi olimpiára. Kiválóságunk nagypapája, Módos János az 1960-as, római olimpiáról maradt le kéztörés miatt. A sors majdnem megismételte önmagát: az unoka ismeretlen körülémények között kapott vérmérgezést a felkészülés hajrájában, aminek köszönhetően válla begyullladt.

A szigetvári születésű Módos Péter a fővárosi Honvéd Kórházba került, így edzeni sem tudott napokig, fizikuma alaposan legyengült. Azóta már felmerült a még be nem igazolódott gyanú: vélhetően egy védőoltás okozta neki a bajt.

A versenyző Európa-bajnoki bronzérmes, így az ötkarikás játékokon is esélyes egy jó helyezésre. Legalábbis egészségesen, komplett felkészüléssel a háta mögött.

Végül Módos, a korábbi tervekkel ellentétben nem szállt fel arra a repülőgépre, ami a kínai nagyvárosba repítette volna, a magyar olimpiai csapat többségével együtt. A bérelt légi járat augusztus másodikán, dél után emelkedett a levegőbe Ferihegyről, Péter nélkül. A jelenlegi tervek szerint azonban egy hét múltva, saját versenye előtt még megérkezhet Pekingbe a sportoló.

?Már nincsen lázam, a vállam sem fáj ? jelentette ki határozottan Módos. - Azt nem tudom, miként sikerül a kiesett munkát pótolni, de mindent megteszek a szent cél érdekében.
Bizonyítani akarok, különösen a nagypapámnak, aki óriási balszerencsével maradt le az 1960-as, római ötkarikás játékokról.?

JÁNOS BÁCSI BALSZERENCSÉJE
Módos János egy fatális véletlen folytán, három héttel a ?60-as olimpia előtt törte el a kézfejét. Utána, sérülten, még döntetlenre mérkőzött (akkoriban még létezett ilyen eredmény) a későbbi román olimpiai bajnokkal, egy nemzetközi erőpróbán, de az akkori magyar szövetségi kapitány mégsem vihette ki Rómába. Az ?öreg? Módos faragott birkózót az unokájából, nem csoda, ha a papa most egy kicsit nyugtalan, a kialakult helyzet miatt.

 


SportCikk

 KÖTÖTTFOGÁSÚ BIRKÓZÁS: Az idősebb Módos lemaradt 1960-as a nyári olimpiáról, unokája érte is küzdhet

Módos Péter kárpótolhatja a nagypapáját

Sporthíradó Baranya

Létrehozva: 2008. május 28. 19:52


Ami a nagypapának, idősebb Módos Jánosnak nem sikerül, azt Módos Péter birkózó megcselekedheti. A 74 éves János bácsi egy sérülés miatt csúszott le az 1960-as olimpiai játékokról, az ifjú utód viszont nemrég szerzett indulási jogot Pekingbe, az ötkarikás játékokra. Az unoka az 55 kg-os súlycsoportba, kötöttfogásban léphet hamarosan szőnyegre.

Már biztos indulónak számított lepkesúlyban, Módos Rómában, de az élet közbeszólt. Az akkor 26 éves fiatalember otthon, Szigetváron, egy edzőtáborozás szünetében, egy új tornászdobbantót akart kipróbálni, amikor eltört a bal kézfeje.

Egy dupla szaltót szeretett volna ugrani a sportember, de túlpörögte a mozdulatsort, ezután jött a súlyos sérülés. A birkózó azonban ezt eltitkolta, inkább leszedte a kezéről a gipszet, csak azért, hogy elvigyék két nemzetközi versenyre, előbb Jugoszláviába, azután Romániába.

Bukarestben, hetekkel a XVII. Nyári Olimpiai Játékok előtt döntetlent ért el a későbbi olimpiai bajnok ellen. Nem bírtak egymással Dumitru Pirvulescuval, aki később olimpiai aranyat nyert Olaszországban, míg Módosnak kiújult, súlyosbodott a kézsérülése.

Aztán 2008-ban majdnem megint Róma kísértett, hiszen egy edzőtáborozás során Péter kisebb sérülést szenvedet a talján fővárosban, de aztán Újvidéken, az utolsó kvótaszerző versenyen harmadik lett. A kiküldetésért egy japánnal, Maszatosival lépett szőnyegre, majd győzött, amire a papa most rendkívül büszke.

Jól is jött az ?öregnek? a siker, meggyorsítja a gyógyulását, hiszen nemrég esett át egy csípőprotézis-műtéten, jelenleg csak két mankóval tud járni. A továbbjutás hatására azonban minden fájdalmát elfelejtette egy pillanat alatt.

 


BIRKÓZÁS: Módos Péter bronzérmes
Bronzérmet szerzett szombaton a finnországi Európa-bajnokságon a kötöttfogású birkózók között szereplő Módos Péter.
Az 55 kilogrammos súlycsoportban induló magyar versenyző jól kezdte a napot, csak a negyeddöntőben tudta megállítani az azeri Rovsan Bajramov, aki később bejutott a döntőbe is, így Módos folytathatta a versenyzést. A vigaszágon aztán az orosz Nazir Mankijevet és a finn Jani Haapamakit is legyőzte, és ezzel megszerezte a bronzérmet.

1. forduló
Módos Péter - Anar Zainalov (észt) 3:1
2. forduló
Módos Péter - Joaquin Martinez (spanyol) 5:0/leléptetés
3. forduló
Rovsan Bajramov (azeri) - Módos Péter 3:1

Vigaszágon:
Módos Péter - Nazir Mankijev (orosz) 3-1
Harmadik helyért:
Módos Péter - Jani Haapamaki (finn) 3-1

 


Peking 2008: Módos Péter kórházban
2008. 07. 31. 09.39 
Kórházba került Módos Péter, a pekingi olimpiára készülo Európa-bajnoki bronzérmes birkózó.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a 21 éves szigetvári versenyzot fertozéssel, lázas állapotban szállították be, de a kezelésnek köszönhetoen jelenleg már láztalan. A következo 24-48 órában döntik el kezeloorvosai, hogy szombaton a többiekkel együtt útra kelhet-e Kínába.
   
A kötöttfogású birkózók 55 kilós kategóriájának küzdelmeit augusztus 12-én rendezik. Így még van ido Módos felépülésére, de a betegséggel értékes idot veszít a felkészülés utolsó szakaszában.

MTI